Psykisk spion!

Artikkelen fortsetter under annonsen

CIA brukte over 50 millioner dollar på å finne ut om telepatiske evner kunne brukes i krigføring eller etterretning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det mener i hvert fall amerikaneren David A Morehouse. Han fikk hele livet forandret etter en ut-av-kroppen opplevelse i 1988.

Den lovende majoren Morehouse bestemte seg for å fortelle militærpsykologen om sin spesielle ut-av-kroppen opplevelse. Han fortalte hvordan han var var på campingtur i det han plutselig følte at kroppen begynte å løfte seg opp fra bakken. Hvordan han svevde over tretoppene og så ned på en kropp på bakken han visste var sin egen.

Ble vist hemmelige dokument


Etter at psykologen hadde hørt Morehouses historie, samlet han sammen noen dokument og ga dem til den unge soldaten.– Se her, sa psykologen. – Les disse og fortell meg hva du synes. Morehouse kikket ned på dokumentene. De var merket «Secret» og bar den underlige tittel «GRILL FLAME».

En stor del av dokumentene omhandlet noe som ble kalt «Remote viewing», eller «telesyn» på norsk. Morehouse forteller at han kjente nakkehårene reise seg mens han leste om forsøk der personer beskrev mennesker i andre rom – uten å være fysisk til stede selv. Morehouse begynte å ane at han hadde fått se en del av en stor hemmelighet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

David Morehouse forteller: – Hensikten til remote viewing var å lære opp personer som ved hjelp av synske evner kunne innhente hemmelig militær informasjon bak fiendens linjer. Morehouse mener det er vitenskapelig og ikke noen gurugreier.

Parapsykologi i det militære


Spesielt under den kalde krigen var det mange land som forsket på det paranormale i forbindelse med spionering. I følge Morehouse ble metoden man benytter ved remote viewing utviklet på begynnelsen av 1970-tallet ved Stanford Research Institute i USA. 50 millioner dollar fra hemmelige militære budsjetter ble brukt til å forske på dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Morehouse fikk opplæring i militærets telesyn program fra 1988 til 1990. Så hoppet han av.

Hoppet av


Etter egne ord følte han seg ukomfortabel med at denne kunnskapen ble holdt hemmelig uten å komme allmennheten til gode. Han bestemte seg før å følge samvittigheten sin og ofret en lysende militær karriere ved å reise rundt og holde kurs i RV. I november var Morehouse i Oslo for å holde foredrag om metoden. Her sa han at CIA mente at omlag 15% av informasjonen innhentet gjennom RV er informasjon som ikke kan skaffes på annen måte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Majoren reklamerer med at man gjennom telesyn blant annet kan utvikle evner til å reise i tid og rom samt oppleve andre sivilisasjoner.

Men hvordan gjør man dette da?
– Først og fremst må du ha en tro, et håp, en drøm, en tanke om at det finnes noe mer i denne verden enn bare den fysiske.

David Morehouse har mange kritikere. En av disse er Professor Martin Ystenes. På sin side «Sprøytvarsleren» beskylder Ystenes Morehouse for å være en sjarlatan.

Har du opplevd noe mystisk som vi kan lage reportasje om? Send en e-post til sverre@startsiden.no