«Gud vil straffe dere med døden»

Leder Frank Horn Hartvedt i Fripolitisk Bevegelse sier det har vært veldig ubehagelig å motta såpass seriøse trusler. (Foto: Scanpix)
Leder Frank Horn Hartvedt i Fripolitisk Bevegelse sier det har vært veldig ubehagelig å motta såpass seriøse trusler. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fripolitisk Bevegelse truet av kristne fanatikere etter nyheten om gratis-bordell. Forholdet er nå politianmeldt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Gud vil straffe dere med døden. Dette er det alvorligste angrepet mot kristendommen i Norge noen gang».

Dette er en av henvendelsene personene bak Fripolitisk Bevegelse har mottatt fra kristne ekstremister etter at de forrige uke gikk ut i media og sa de ville åpne gratis bordeller i landets fem største byer i løpet av våren.

- Dette er å gå altfor langt. Vi hadde ikke forventet at det skulle ta av på en slik måte, sier leder Frank Horn Hartvedt i Fripolitisk bevegelse til ABC Nyheter.

To navngitte personer

Han forteller at de har mottatt en rekke trusler fra to navngitte personer.

- Det er to personer som systematisk har holdt på, samt en del annet smågrums. De sier blant annet at de vil bruke sverd i kampen, og at de vet hvor vi holder til. Dette er mennesker som står for dette, og de virker stolte over å gå frem på en slik måte, sier Hartvedt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fripolitisk Bevegelse kontaktet derfor Bergen politikammer fredag.

- Vi hadde kontakt med politiet i går og i forgårs, og de mener det er såpass alvorlig at vi må gi dem fortløpende tilbakemeldinger.

- Vil ikke stoppe gratis-bordellet

Horntvedt sier de også vil vurdere å be om politibeskyttelse.

- Men dette vil ikke stoppe gratis-bordellene. Vi kommer ikke til å bøye av fordi kristne har en formening om at dette er umoralsk, sier Hartvedt.

Frank Horn Hartvedt sier Fripolitisk Bevegelse er klar for kamp mot «obstruerende religion», uavhengig av om retorikken fra de religiøse er svært truende. Han peker på at mennesker, «som i stedet for å bruke sin egen vilje til å oppnå maksimal trivsel i nuet baserer livet sitt på hva en metafysisk guddom mener er rett og galt, skal nå stoppe andre menneskers vilje og makstrivsel».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Religion kan sikkert gi håp og glede for enkelte mennesker, det er en bra ting, hver enkelt må få definere hva som gir ens eget liv lykke. Men når den brukes for å hindre ditt medmenneske i jakten på sin egendefinerte lykke, da er religion en fripolitisk erkefiende og må bekjempes, sier Frank Horn Hartvedt en pressemelding på deres nettside.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Behov for et rikt sexliv

Gratis-bordellet er en politisk «statement» og er et av mange prosjekter i Fripolitisk Bevegelse som har til hensikt å sette fokus på de fripolitiske verdiene og personlig frihet for å oppnå maksimal trivsel, opplyser Hartvedt.

- Mange har behov for et et rikt sexliv for å være lykkelig, og med et gratisbordell-tilbud vil dette kunne tilfredsstilles for dem som ønsker det, sier Hartvedt.

Bordellene skal være rettet mot både kvinner og menn, og skal etter planen åpne i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand.

Rammes ikke av hallikparagrafen

Loven definerer prostitusjon som seksuelle tjenester mot betaling. Siden tanken er at de som jobber på bordellene skal gjøre det av egen fri vilje, vil ikke dette rammes av hallikparagrafen.

– Det er forbudt å selge sex i Norge. Men dette skal være gratis. Dermed er det lovlig, sa Hartvedt til Bergensavisen i forrige uke.

Ifølge Hartvedt er det ikke problemer å finne nok frivillige menn og kvinner som ønsker å ha sex.

Etter planen skal gratisbordellene åpne i mai.