De runde tapasene alle elsker

SPANSKE TAPAS: De er ikke så vanskelige å lage som jeg trodde.
SPANSKE TAPAS: De er ikke så vanskelige å lage som jeg trodde. Foto: Christopher Sjuve
Artikkelen fortsetter under annonsen

De var ikke så vriene å lage allikevel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helt siden jeg ruslet hjem den natta har jeg tenkt at jeg skal lage croquetas. En dag.

Siden den natta, i en eller annen spansk by jeg ikke lenger kan erindre, har jeg spist de runde, sprø bollene med ost og skinke mange ganger.

På et tapasbord er de selvskrevne. Ja, jeg har i det hele tatt vanskelig for å forestille meg et bord med spanjoler uten croquetas (i tillegg til sherry, skinke og blide fjes).

På tross av at de er så vanlige tok det påfallende lang tid før jeg så noen faktisk lage dem.

Hjemme på kjøkkenet til Olatz Trojoala dukket de plutselig opp. Og de var akkurat like gode som alltid. Sprø og luftige som alltid. Og inne i skallet finner vi den smakfulle, deilige og myke massen av smeltet ost og spansk skinke.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TAPAS: Friterte boller med skinke er supersnacks Foto: Erik Hannemann
TAPAS: Friterte boller med skinke er supersnacks Foto: Erik Hannemann

Hva er det å ikke like med dette?

Ingenting.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Så, hvordan skal de lages, da?

Hemmeligheten er å lage hvit saus. Det vil si: Det er å avkjøle den hvite sausen som gjør disse godbitene mulig. Da kan du nemlig forme dem.

Og da er det bare trille kuler med hendene, dyppe dem i griljermel, så i pisket egg og så i grilljermel igjen.

Fritering synes jeg funker best om man bare tar to kuler av gangen. Det er enkelt holde resten varme ovnen (ca 120-150 grader9.

Oppskriften finner du nedenfor.


Saken er først publisert på Klikk.no

Les også:

Hvilken sjokolade er det?

Matquiz for deg som kan alt

Du steker pizzaen feil!