Fant tarmbakterier i sushireker

Illustrasjonsfoto. Ebi-reker serveres gjerne med ris. Denne typen sushibiter kalles «nigiri».
Illustrasjonsfoto. Ebi-reker serveres gjerne med ris. Denne typen sushibiter kalles «nigiri». Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mattilsynet fant tarmbakterier i et rekeparti fra Vietnam da de gjennomførte stikkprøver på grensekontrollen i Oslo. Partiet måtte dermed trekkes tilbake og destrueres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi tok kontakt med produsenten, som tok saken svært alvorlig. Vi er ikke fornøyd med å ha fått reker med disse bakteriene, og handler nå ikke med fabrikken, sier Anne Milde Midttveit, samfunnskontakt i sjømatselskapet Lerøy, til Bergens Tidende.

Lerøy produserer sushi både i Bergen og Oslo, og importerer blant annet ferdig pillede og varmebehandlede ebi-reker fra Vietnam. Det var i et slikt rekeparti tarmbakterien «vibrio cholera» ble funnet.

Fabrikken i Vietnam forklarte Lerøy at en arbeider i produksjonen var syk med diaré den dagen rekene var pakket, og ble derfor sendt hjem fra jobb.

Mattilsynet fryktet at rekene som ble produsert dagen etter, også inneholdt bakteriene, men det ble tatt en rekke prøver uten at bakteriene ble funnet. De ble også beroliget av at produsenten kunne vise til gode rutiner for nedvask av lokalene disse dagene.