Boeing støtter Norwegian i lisenssaken

Norwegians Dreamliner er produsert av Boeing. Nå rykker flyprodusenten ut med støtte til Norwegian i prosessen med å få irsk lisens til å fly mellom USA og Europa.
Norwegians Dreamliner er produsert av Boeing. Nå rykker flyprodusenten ut med støtte til Norwegian i prosessen med å få irsk lisens til å fly mellom USA og Europa. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyprodusenten Boeing støtter Norwegians søknad om å få flylisens for sitt irske datterselskap for ruter mellom Europa og USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikanske myndigheter har hatt Norwegians søknad om lisens for det irske datterselskapet Norwegian Air International til behandling siden desember 2013.

Noe av grunnen til at saken drar ut er iherdig argumentasjon fra konkurrenter og fagforeninger på begge sider av Atlanteren som mener at Norwegian vil bruke mannskap fra lavkostland og dermed uthule eksisterende rettigheter.

Nå rykker Boeing ut med støtte til en av sine viktige kunder, skriver E24 , som siterer den Washington-baserte avisen The Herald of Everett.

Les også: Norwegians nye Dreamliner landet på Gardermoen

Boeing produserer Dreamlinerne, som Norwegian vil disponere 42 eksemplarer av innen 2020. Norwegian er også en viktig kunde av Boeings nye versjon av 737 med en samlet kjøpsopsjon på totalt 100 fly.

Dersom Norwegian ikke får irsk lisens, kan det ifølge Boeing-talsmann Paul Bergman undergrave jobbveksten i luftbransjen i Washington.

Enn så lenge flyr Norwegian til og fra USA på selskapets norske lisens.

Les også:

Norwegian bestiller 19 Dreamlinere

Slik bygges en Dreamliner – på fire minutter

Norwegian bestiller 19 Dreamlinere