Solvik-Olsen reagerer på at MDG tok taxi

Ketil Solvik-Olsen stusser over at De Grønne, som ønsker at Oslo sentrum skal være bilfritt, kjørte taxi til nettopp Oslo sentrum.
Ketil Solvik-Olsen stusser over at De Grønne, som ønsker at Oslo sentrum skal være bilfritt, kjørte taxi til nettopp Oslo sentrum. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) synes det er dårlig samsvar mellom liv og lære når De Grønne tar taxi fra NRK-debatt. Vi ønsker ikke å fjerne drosjene, svarer MDG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De Grønnes forhandlingsleder i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg, tok drosje sammen med to rådgivere etter at hun hadde vært til debatt i NRK, skriver Nettavisen . Det fikk Solvik-Olsen til å legge ut følgende melding på Facebook :

«‪#‎denfølelsen‬ når «miljøpolitikere» bestiller drosje hjem fra NRK-debatt, hvor de ti minutt tidligere sa folk ikke trenger kjøre bil. ‪#‎LivogLære‬ ‪#‎HardtMøteMedVirkeligheten‬»

Miljøpartiet bekrefter at de tok drosje og at det er noe førstekandidat Nguyen Berg gjør fra tid til annen.

– Men Lan sykler året rundt og eier ikke bil. Hun må ta drosje innimellom, vår politikk er ikke å fjerne alle drosjer i Oslo, sier lederen for MDG Oslo, Torkil Vederhus.

Les også: MDG: – Vi skal gjøre Oslo til en grønnere by

Han synes ikke det er flaut å bli «tatt» av samferdselsministeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nei, absolutt ikke, og jeg ser ikke på det som noe paradoks. Etter at vi får et bilfritt sentrum i 2020, vil det også være mulig å ta drosje i Oslo sentrum. Men vi vil at det skal være nullutslippsbiler etter hvert, sier Vederhus. Og på sikt ønsker han at flere skal reise kollektivt.

Les også: Bilfritt Oslo sentrum innen 2019

Sammen med byrådspartnerne Arbeiderpartiet og SV går De Grønne inn for at Oslo sentrum skal være bilfritt innen 2019.