Etterretningskilde:– Forhandlinger i gang med gisseltakere på Filippinene

Overvåkningsvideoen som viser øyeblikket der nordmannen blir tatt til fange.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det forhandles nå med gisseltakerne som holder nordmannen Kjartan Sekkingstad fanget på Filippinene, sier en etterretningskilde i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

56 år gamle Sekkingstad ble bortført fra feriestedet Oceanview Resort på den lille øya Samal utenfor Mindanao 22. september, sammen med de to canadierne John Ridsdel og Robert Hall og Halls filippinske kjæreste Marites Flor.

Ifølge en filippinsk etterretningskilde har gisseltakerne nå tatt kontakt med en utenlandsk ambassade.

Ble oppringt

– Vi mottok en oppringning fra vår kontakt i Abu Sayyaf i Sulu-provinsen om at lederen deres nå forhandler om frigivelse av de fire som gruppen tok som gisler på øya Samal forrige måned, sier etterretningskilden til filippinske TV5.

Kilden, som selv er stasjonert ved politiets hovedkvarter i Quezon, Filippinenes største by, har ifølge TV5 tidligere gitt troverdig informasjon i saken.

Les også: Familien til bortført nordmann i sjokk

200 soldater

Samme kilde mener å vite at de fire gislene blir holdt i Patikul i Sulu-provinsen, der de voktes av rundt 200 Abu Sayyaf-soldater.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke kjent hvilken ambassade som nå er i kontakt med gisseltakerne, eller om det er framsatt krav om løsepenger.

– Vi har ikke kommentert, og vi kommer heller ikke heretter til å kommentere rapporter i mediene om hva som skjer i denne saken, sier kommunikasjonsrådgiver Rune Bjåstad i Utenriksdepartementet til NTB.

Bakgrunn: Bekrefter bortføring av nordmann på Filippinene

Stort beløp

Ifølge den filippinske etterretningskilden ble gruppen av kidnappere trolig ledet av Muammar Askali, en lokal Abu Sayyaf-topp.

Samme gruppe skal også ha stått bak bortføringen av de to tyske statsborgerne Stefan Viktor Okonek og Henrite Dielen på øya Palawan i april. De to ble løslatt i oktober, angivelig etter at det var betalt et stort pengebeløp i løsepenger.

Abu Sayyaf-geriljaen ble grunnlagt i 1991 og kjemper for en islamsk stat sør på Filippinene. Gruppa har nære bånd til terrornettverket al-Qaida.

Les også: Hevder gislene er tatt med til fjellområde