IS langer ut mot krigsflyktninger

Syriske krigsflyktninger som søker trygghet i Europa begår en stor synd, mener Den islamske staten (IS).
Syriske krigsflyktninger som søker trygghet i Europa begår en stor synd, mener Den islamske staten (IS). Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Syriske og libyske krigsflyktninger som søker trygghet i Europa er syndere, slår Den islamske staten (IS) fast.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I siste utgave av sitt propaganda-tidsskrift Dabiq , der de også presenterer sitt 48 år gamle norske gissel, går den militante islamistgruppen hardt ut mot alle som flykter fra krigshelvetet IS selv har bidratt til å forårsake.

IS har ingen forståelse for at foreldre tar sine barn med til «de krigførende korsfarernes land, som styres etter ateistiske og usømmelige lover».

Les også: Brende: Vi tar utgangspunkt i at gisselet er i live

Å på denne måten vende ryggen til darul-islam (islams land) og søke tilflukt i darul-kufr (de troløses land) er «en stor synd» mener IS, og at faren for at barna ender opp som frafalne og blir kristne, ateister eller liberale er overhengende.

Flukten til Europa vil også være første steget på veien mot «utukt, sodomi, narkotika og alkohol», og faren for at flyktningene vil glemme både koranen og sitt arabiske opphav og språk, er stor, mener IS.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Her skjønner flyktningene at de er reddet

Hundretusener har flyktet fra krigene i Syria, Libya og Irak i år, mange av dem fra områder som er erobret av Den islamske staten og der de styrer med våpen i hånd etter strenge sharialover.

IS hevder at de fleste Syria-flyktningene har flyktet fra regjeringskontrollerte eller kurdisk-kontrollerte områder, og ikke fra områdene de selv kontrollerer og der det fortsatt bor rundt 10 millioner mennesker.