– IS har henrettet over 3.000 i Syria på ett år

IS skal ha henrettet minst 223 mennesker i grensebyen Kobani da de angrep den i forrige uke, ifølge Det syriske observatorium for menneskerettigheter. En kurdisk gutt står på tyrkisk side og ser på røyken som stiger opp fra kamphandlingene.
IS skal ha henrettet minst 223 mennesker i grensebyen Kobani da de angrep den i forrige uke, ifølge Det syriske observatorium for menneskerettigheter. En kurdisk gutt står på tyrkisk side og ser på røyken som stiger opp fra kamphandlingene. Foto: Murad Sezer / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Terrorgruppen IS har i løpet av ett år henrettet over 3.000 mennesker i Syria, deriblant 74 barn, hevder en observatørgruppe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som overvåker konflikten i Syria, sier de har dokumentert at IS har henrettet 3.027 mennesker siden 29. juni i fjor, dagen da gruppen kunngjorde at den hadde opprettet et «kalifat».

Blant de henrettede er 1.787 sivile, deriblant 74 barn.

Tallene inkluderer massedrapene utført av IS i den kurdiske byen Kobani i Syria i forrige uke, da IS forsøkte å gjenerobre byen.

Observatørgruppen sier 223 mennesker ble henrettet i Kobani i uka som gikk.

IS har også henrettet 143 av sine egne medlemmer, etter å ha beskyldt dem for ulike forbrytelser, alt fra spionasje til desertering.

På den andre siden er minst 8.000 IS-soldater blitt drept i kamper eller i flyangrep ledet av USA.

IS oppsto i Syria i 2013.