EU med ny liste over risikable flyselskaper i verden:Nei, ikke fly med dette flyselskapet

UTESTENGT FRA EU: Equatorial Congo Airlines bør ikke være ditt førstevalg, advarer EU. Foto: ECAir.
UTESTENGT FRA EU: Equatorial Congo Airlines bør ikke være ditt førstevalg, advarer EU. Foto: ECAir.
Artikkelen fortsetter under annonsen

EU-kommisjonen offentliggjorde i dag sin oppdaterte liste over flyselskaper som nektes adgang til EU - fordi de ikke oppfyller sikkerhetskravene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kan være vel verdt å titte på listen hvis du skal ut i verden. For flysikkerheten med disse selskapene er neppe bedre i landene hvor de får lov å operere, enn i EU.

Av fremgang som er verdt å nevne, er at EUs luftfartsmyndigheter fra nå av slipper inn igjen filippinske flyselskaper, som har møtt stengte luftgrenser til Europa siden 2010.

231 flyselskaper registrert i 20 land står på den oppdaterte svartelisten.

Åtte flyselskaper får bare lov å fly til EU med noen av sine flytyper. Det gjelder Air Astana (Kasakhstan), Afrijet og SN2AG (Gabon), Air Koryo (Nord-Korea), Air Service Comores (Komorene), Iran Air (Iran), TAAG Angolan Airlines (Angola) og Air Madagascar (Madagaskar).

Les også: Nye lavprisselskaper vil fly innenlands i Norge innen to år

EUs flysikkerhetsorgan, som også har med eksperter fra Norge, Island og Sveits, lager listen. Den omfatter dels flyselskaper som ikke oppfyller internasjonale krav til sikkerhet, dels selskaper i land der luftfartsmyndighetene ikke anses å være i stand til å gjennomføre troverdig overvåking av tilstanden.

Les mer og sjekk listen