Suverene Johaug til topps i minitouren

Therese Johaug vant også søndagens renn. Les mer Lukk

Therese Johaug gikk inn til en suveren seier i minitouren i Kuusamo søndag. Hun åpnet hardt og gikk inn til seieren med 22,6 sekunder til gode på svenske Stina Nilsson.

– Jeg er strålende fornøyd, for det gikk veldig bra i dag. Jeg gikk alene i tet uten å ha noen problemer. Teknikken satt som den skulle, og formen er veldig bra, sa Johaug til FIS-TV etter målpassering.

Ingvild Flugstad Østberg tok tredjeplassen. Hun lå lenge i en kvartett som jaget Johaug, men da Nilsson rykket i den siste bratte bakken vel en kilometer før mål, måtte Østberg slippe. Hun var ti sekunder bak den svenske sprinteren i mål.

Les også: Johaug tok seieren på fem kilometeren i Ruka

Ved passering mål for neste siste gang ble det dramatisk. Heidi Weng, som lå godt plassert i den kvartetten som jaget Johaug, la inn et kraftig rykk i den siste motbakken før oppløpet på stadion. Hun gikk i feil spor og spurtet over målstreken en runde for tidlig.

Dermed var minitouren ødelagt for henne. Etter å ha falt om etter å ha passert målstreken, skjønte hun hva hun hadde gjort. Hun kom seg inn i sporet igjen og endte på 9.-plass, 1.27,3 minutt bak Johaug.

– Det er fantastisk å starte sesongen på denne måten. Jeg hadde gode ski, så smøreteamet har gjort en god jobb for meg hele uken. Nå gleder jeg meg til å komme til Lillehammer neste helg, fortalte Johaug.

Det er ingen tvil om at hun er i ferd med å ta over dronningtronen fra Marit Bjørgen. Dette hennes første seier i en minitour etter at Marit Bjørgen har vunnet de fem siste.