Falla til topps i Kuusamo

Maiken Caspersen Falla vant sesongens første verdenscuprenn. Les mer Lukk

 Maiken Caspersen Falla (25) startet sesongen perfekt og vant sprinten i Kuusamo foran svenske Stina Nilsson og Ragnhild Haga. Øvelsen var første etappe av den tre dager lange minitouren.

Fire norske jenter var i finalen i sesongens første verdenscupkonkurranse. Regjerende OL-mester Falla gikk offensivt til verks og ledet nærmest fra start til mål. Inn på oppløpet fikk hun kamp av svenske Stina Nilsson, men Falla holdt unna.

– Dette var den perfekte måten å starte på. Jeg følte at formen var veldig bra da jeg kom hit, sa Caspersen Falla.

Haga overrasket

Ragnhild Haga sto for den store overraskelsen på sprinten. 24-åringen gikk sterkt i samtlige heat og knep tredjeplassen i rennet.

Ingvild Flugstad Østberg gikk inn til fjerdeplass, mens Heidi Weng ble sist i finaleheatet.

Kathrine Harsem strakk et leddbånd i kneet under åpningsrennene på Beitostølen for to uker siden, men var tilbake på start i Kuusamo. Varden-løperen, som ikke så nevneverdig plaget ut av skaden, gikk videre fra både prolog og kvartfinale. I semifinalen måtte hun imidlertid så strekke våpen mot blant andre Weng.

Glatte ski for Johaug

Av de store favorittene til å vinne minitouren i Kuusamo sikret både Therese Johaug og svenske Charlotte Kalla seg plass i kvartfinalene med henholdsvis 15. og 11. beste tid i prologen. I første utslagsrunde ble det imidlertid full stopp for begge.

Johaug gikk friskt til verks i sin kvartfinale mot blant andre Justyna Kowalczyk, men på glatte ski fikk hun fartsproblemer inn i den siste bakken. Dermed må Dalsbygda-jenta forsøke å ta igjen den tapte tiden på lørdagens 5-kilometer i fri teknikk.

– Det var en bra kvartfinale. Stakinga var bra, men jeg hadde for dårlig feste i bakken. Jeg måtte ut i fiskebein, og da var det sjanseløst. Heldigvis kommer det to gode distanser i morgen og søndag. Fordelen for meg var at Kalla ikke gikk videre, sa Johaug til NRK.

Også Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble utslått i kvartfinalene, mens Martine Ek Hagen og Kari Øyre Slind ikke tok seg videre fra prologen.