Van Gaal under massivt press etter nytt United-tap

Manchester United-manager Louis van Gaal har mye å tenke på etter lørdagens svake forestilling mot Norwich. Foto: Jason Cairnduff (Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Manchester United gikk på et pinlig 1-2-nederlag mot Norwich lørdag. Alexander Tettey ble matchvinner på Old Trafford.

Dermed forsterkes usikkerheten rundt United-manager Louis van Gaal og hans fremtid ytterligere.

United har ikke vunnet en seriekamp siden 21. november, og lørdag ble nedturen forlenget for van Gaals mannskap. Tetteys Norwich påførte United det andre tapet på rad i serien.

Resultatet, kombinert med José Mourinhos ferske Chelsea-exit, gjør at flere engelske medier kobler portugiseren til United. Ifølge The Independent skal Mourinho selv være svært lysten på jobben.

Misnøye

Hjemmelaget dominerte banespillet i 1. omgang på Old Trafford lørdag, men det var gjestene som tok ledelsen syv minutter før pause. Fotrappe Cameron Jerome ble spilt fri alene mot United-keeper David de Gea, og Norwich-spissen gikk seirende ut av duellen.

0-1 holdt seg til pause, og hjemmefansen ga tydelig uttrykk for sin misnøye da United-spillerne gikk i garderoben.

Og verre skulle det bli for hjemmelaget. Etter 55 minutter doblet Tettey ledelsen med en fin avslutning etter en kontring.

Forbigått av Spurs

United presset på for å komme tilbake etter kalddusjen, og franske Anthony Martial sørget for nytt håp da han dunket inn 1-2 fra kort hold etter 66 minutter. Vertene presset knallhardt på for utligning i resten av kampen, men maktet ikke å score tross flere gode sjanser. Hjemmefansen viste igjen sin misnøye da dommeren blåste av for full tid.

– Spørsmålet er nå om hjemmelaget får ny manager i løpet av julen, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter kampslutt.

Lørdagens nederlag gjør at United nå har falt utenfor topp fire i Premier League. Tottenham klatret forbi på bedre målforskjell etter 2-0-seieren borte mot Southampton.

Norwich sikret på sin side tre utrolig viktige poeng i bunnstriden. Tettey og co. er tre poeng over Swansea på nedrykksplass. Waliserne møter West Ham søndag.

Leicester-eventyret fortsetter

Kontrasten er stor fra Manchester Uniteds nedtur til serieleder Leicesters opptur.

Lørdag tok Claudio Ranieris mannskap Evertons skalp på Goodison Park. Formspiller Riyad Mahrez scoret to mål på straffespark, lagkamerat Shinji Okazaki scoret ett. Det holdt til en sterk 3-2-seier på bortebane.

Romelu Lukaku og Kevin Mirallas scoret Evertons mål.