Risikerer å måtte betale tilbake 20 mill. i bonus

Thomas F. Borgen.
Thomas Borgen (54) gikk av som konsernsjef i Danske Bank fjor høst. Avtalen sier at han ved oppsigelse ikke får utbetalt vel ni millioner kroner opptjent i det langsiktige bonusprogrammet.

Danske Bank undersøker ifølge DN om det kan kreve tilbake penger som er utbetalt i bonus gjennom variable godtgjørelser og kompensasjon gjennom aksjer fra tidligere år. I fjor høst skrev danske og svenske medier at Thomas Borgen (54) har fått utbetalt i overkant av 20 millioner kroner siden 2011.

- Det er fortsatt på bordet og noe banken kikker på, sier konstituert konsernsjef Jesper Nielsen til DN.

Nielsen vil ikke kommentere til avisen en mulig reaksjon overfor Borgen spesielt.

- Dette gjelder personer som har vært involvert i saken på en eller annen måte. Jeg kan ikke si noe om hvem, for da blir det en personalsak.

Les også:- Umulig å få jobb

Han sier videre til avisen at det gjøres en rekke juridiske vurderinger og undersøkelser blant annet om hva som er en rimelig reaksjon. Alle fakta i Estland-saken inngår i det. Derfor vil det ta litt tid, og det er vanskelig å si hvor lenge.

Borgens talsperson Andreas Buøen i Gambit Hill & Knowlton vil ikke kommentere til avisen om mulighetene for at banken kan kreve bonus tilbake.

Les også: 4.000 kan miste jobben i General Motors

(Artikkelen er først publisert av hegnar.no)