Ingen SAS-løsning med pilotene - flere hundre mister jobben

SAS har en rekke fly stående på bakken ved Gardermoen. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB Les mer Lukk

SAS ble ikke enige med pilotene om en løsning for kutt i kjølvannet av viruskrisen, melder DN. Dermed mister pilotene med kortest fartstid jobben.

Dersom pilotene sa ja til varige kutt og gikk med på å jobbe deltid i en periode under coronakrisen, ville SAS nøye seg med halvparten av oppsigelsene. Men dette er det ikke blitt noe av, ifølge SAS.

I juni fikk 560 SAS-piloter varsel om oppsigelse. 200 av disse bor i Norge, ifølge Dagens Næringsliv.

– Det er ikke noen ytterligere dialog mellom partene etter at pilotforeningene valgte å ikke akseptere SAS’ siste forslag til løsning, skriver informasjonssjef John Eckhoff i en epost til avisa.

Partene satt sammen i august, men det er usikkert når SAS-forslaget ble avslått.

Leder Christian Laulund i SAS Pilot Group (SPG), som er en av de fire pilotforeningene i tre land som flyselskapet inviterte til diskusjoner om både varige og midlertidige kutt, vil ikke overfor DN gå i detaljer på hvorfor forslaget ble avslått.

– SPG har ikke avvist å redde deler av de overtallige pilotene i SAS. Tvert imot har vi tilbudt å finansiere lønnen til mange av de oppsagte. Jeg ønsker for øvrig ikke å kommentere forslaget fra SAS, skriver Laulund i en epost.