Røkke og Eriksen hedret med pris fra oljebransjen

Parhestene i Aker har fått hederspris fra oljebransjen: konsernsjef Øyvind Eriksen (til venstre) og styreleder Kjell Inge Røkke, her med Anne Grete Eidsvig under åpningen av Skulpturparken i Akerkvartalet, Akers hovedkontor på Fornebu i 2016. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Les mer Lukk

Kjell Inge Røkke og Øyvind Eriksen, styreleder og konsernsjef i Aker ASA, er tildelt Rystad Energys hederspris for deres bidrag til oljeindustrien i Norge.

De to fikk prisen utdelt under det årlige arrangement Gullkronen onsdag, kalt norsk oljenærings Oscar-pris.

– Kjell Inge Røkke og Øyvind Eriksen har bidratt på svært positiv måte til utvikling av norsk oljeindustri både innenfor oljeservice og oljeproduksjon, sier juryformann Jarand Rystad.

Juryen trekker i sin begrunnelse spesifikt fram Røkke og Eriksens arbeid for en rekke restruktureringer, refinansieringer, oppkjøp, fusjoner og fisjoner. Mange av grepene har vært kontroversielle, men samlet sett har de bidratt til å skape en verdensledende leverandørindustri ut fra Norge.

Tidligere hedersprisvinnere inkluderer Gro Harlem Brundtland og Arve Johnsen, hovedarkitekten bak opprettelsen av Statoil, som i fjor byttet navn til Equinor.