Selger Stressless hos Alibaba

Ekornes, Sykkylven. Foto hentet fra ekornes.no. Les mer Lukk

Ekornes slår på stortromma.

Ekornes har vært i det kinesiske markedet siden 2007, og opprettet eget salgskontor der i 2015.

Stressless er i dag til stede i 50 fysiske butikker, men nå lanserer selskapet med hovedkontor i Sykkylven på Sunnmøre sin egen offisielle Stressless flagship store i nettbutikken Tmall.com, går det frem av en pressemelding.

Les

– Et digitalt skifte

Dermed blir premium-møblene også tilgjengeliggjort i Kinas (og Asias) største nettbutikk.

– Møbelindustrien har vært lite digital moden sammenlignet med andre bransjer, men vi ser nå mange indikasjoner på et digitalt skifte. Allerede i 2013 viste GE Capital Study at 81 prosent av kjøperne av premiumprodukter gjorde research på internett, sier Ekornes-sjef Olav Holst-Dyrnes i en kommentar.

– Forbrukerne er raske med å tilegne seg ny teknologi. Det gjør at vi også må tilpasse oss ny kjøpsatferd i samarbeid med forhandlerleddet, legger han til.

Les også: Fredriksen-aksje får bank

– Uredde kinesere

Verdens største land har 1,4 milliarder innbyggere, og Kina markerer seg ifølge Ekornes-sjefen også som verdens største marked for e-handel.

Tmall.com er Asias største B2C retail-plattform (business to consumer), med en markedsandel på 56,6 prosent i Kina alene (2016), og flere hundre millioner aktive brukere.

Eieren av Tmall.com, Alibaba-konsernet håndterte gjennom sine virtuelle markedsplasser allerede i 2014 flere transaksjoner enn Amazon, eBay og PayPal til sammen.

– At kineserne er uredde for å handle på nett, det vet vi. Via Tmall.com får vi et fantastisk utstillingsvindu ut mot millioner av kinesere, avslutter Holst-Dyrnes.

Saken er først publisert på Hegnar.no