Kostbart tap etter misbruk av jobbens kredittkort

En tidligere pilot i Widerøe må betale sakskostnader og erstatning etter at han misbrukte jobbens kredittkort. Illustrasjonsfoto: Jan-Morten Bjørnbakk (NTB scanpix) Les mer Lukk

En tidligere pilot i Widerøe må betale sakskostnader og erstatning på mer enn en halv million kroner etter at han misbrukte jobbens kredittkort med 6.314 kroner.

Piloten mistet jobben i 2013 etter at arbeidsgiveren hadde kontrollert 53-åringens kredittkortbruk. Kontrollen avdekket at mannen hadde brukt 6.314 kroner til private formål, skriver Nordlys.

Mannen saksøkte Widerøe og fikk først medhold i tingretten om kravet på å få jobben tilbake og erstatning på 600.000 kroner. Selskapet anket imidlertid til lagmannsretten som snudde saken og dømte mannen til å betale Widerøes sakskostnader.

Piloten anket videre til Høyesterett, men der ble saken avvist. Dermed må 53-åringen betale alle Widerøes utgifter på til sammen over en halv million kroner. Han må også betale avgift til Høyesterett på nesten 25.000 kroner.

– Vi ønsker ikke å kommentere saken utover at det alltid er trist med personalsaker som havner i rettssystemet, men at vi er fornøyd med at lagmannsretten delte vårt syn, og at dette nå er bekreftet i Høyesterett, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe til avisen.