Frp: – Scheel-utvalget viser at vi trenger skattelette

Gjermund Hagesæter (Frp), her fotografert etter regjeringens budsjettforhandlinger med støttepartiene Venstre og KrF. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix. Les mer Lukk

Gjermund Hagesæter (Frp) tror forslagene fra Scheel-utvalget vil bli viktige for debatten om et nytt skattesystem for Norge, selv om han tror flere av forslagene ikke blir gjennomført.

– Det mest dramatiske er kanskje at ligningsverdien på boliger skal økes til 80 prosent av markedsverdi, ikke 20 prosent som i dag. Det vil nok slå ganske hardt ut med dagens formuesskattregime, og selv om den blir ytterligere redusert, sier Hagesæter, Frps finanspolitiske talsmann, til NTB.

Han er likevel enig i flere av forslagene fra Scheel-utvalget, som la fram sin rapport for partienes finansminister Siv Jensen tirsdag.

Bakgrunn:Scheel-utvalget vil kutte en rekke skattefradrag - se hvilke her

– Rapporten viser at vi må gjøre en endring med skatte- og avgiftslettelser. Det er ikke noe problem for oss, det er det vi gikk til valg på. Det er viktig for oss at folk flest kommer godt ut av dette, sier han.

– Vi har fått mange konkrete innspill. Jeg er sikker på at alle ikke blir gjennomført, men at noe vil være førende for debatten som kommer, sier han.

Reaksjon:Høyre rister på hodet til nye skatteforslag fra Scheel-utvalget