Aker Solutions splittes i tre

Øyvind Eriksen, konsernsjef i Aker ASA (foto: Scanpix) Les mer Lukk

Dagens Aker Solutions splittes i tre nye selskaper. Ifølge konsernet er formålet «å dyrke kjernevirksomhetene».

Les flere økonomisaker  

De to nye selskapene blir Aker Contractors, som vil bli notert på Oslo Børs, og Process & Construction International, som kan bli notert i løpet av 2011 dersom selskapet bestemmer seg for dette. I tillegg består Aker Solutions.

– Vi har lyttet nøye til tilbakemeldinger fra kunder og investorer, og analysert hvordan vi burde posisjonere oss for å innfri deres forventninger, sier Øyvind Eriksen, konsernsjef i Aker ASA og styreleder i Aker Solutions.

Han er klar på at alle de tre selskapene skal vokse i hvert sitt marked.

Det har tidligere vært spekulert på om Aker Solutions skulle splittes – og selges. Det er blitt avvist av konsernsjef Eriksen. Hva som vil skje med eierandelen i de nye selskapene, vil ikke Aker-ledelsen si noe eksakt om i dag.

– Når det gjelder P&C International, som ikke har noe med olje- og gassvirksomhet å gjøre, så ligger det an til at vi over tid selger oss helt ut, sier kommunikasjonssjef Geir Arne Drangeid i Aker Solutions til E24.

Om Aker Contractors sier han at «vi i dag ser for oss at vi deler ut aksjene til aksjonærene i Aker Solutions».

Da staten kjøpte seg opp i Aker i 2007 var begrunnelsen at det var viktig å beholde kompetansemiljøer og industrivirksomhet i Norge. Hensikten var å sikre seg mot utflagging av selskaper og virksomheter i den Røkke-kontrollerte Aker-sfæren. (©NTB)