Setter spørsmålstegn ved Brekk som landbruksminister

Forsker Svenn Arne Lie, som tidligere jobbet i Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning, setter spørsmålstegn ved om Lars Peder Brekk (Sp) bør fortsette som landbruksminister. Foto: Berit Roald / Scanpix. Les mer Lukk

Forsker Svenn Arne Lie setter spørsmålstegn ved om Lars Peder Brekk (Sp) bør fortsette som landbruksminister etter Riksrevisjonens kritikk av landbruksforvaltningen.

I rapporten fra Riksrevisjonen som ble lagt fram torsdag, heter det blant annet at uklare mål i jordbrukspolitikken gjør det vanskelig å avgjøre om målene i det hele tatt er nådd.

Departementet får kritikk for både styring og måloppnåelse.

Les også: Slakter landbruksforvaltningen

Forsker Svenn Arne Lie, som tidligere jobbet i Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning, setter spørsmålstegn ved om Lars Peder Brekk (Sp) bør fortsette som landbruksminister.

– Brekk har nå fått beskjed av Riksrevisjonen om at skuta er på feil vei. Det er et desperat behov for å diskutere norsk landbrukspolitikk. Da må ikke hans primære jobb fortsatt være å legge lokk på debatten. Nå må det stilles fundamentale spørsmål rundt matproduksjon i Norge, sier Lie til Nationen.

Han peker på at Brekk ved tidligere tilfeller har ment at de som har vært kritiske, har bedrevet elendighetsbeskrivelse.

Lederen av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité mener at rapporten er svært alvorlig.

– Jeg har ikke finlest rapporten, men dette indikerer at det ikke er noe kontroll over landbrukspolitikken, sier Anders Anundsen (Frp).

Han mener kritikken er svært alvorlig og sier at kontroll- og konstitusjonskomiteen vil gå nøye gjennom rapporten i nærmeste framtid. (©NTB)