AIG-ansatte gir tilbake bonuser

Forsikringsselskapet AIG har tapt enorme summer på investeringer i komplekse finansprodukter. Likevel har selskapets ledere blitt belønnet med store bonuser. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton/ SCANPIX Les mer Lukk

<p15 ansatte i den amerikanske forsikringsgiganten AIG har gitt etter for presset og sagt fra seg de omstridte bonusene de har mottatt.</p

De 15 skal være blant dem som mottok de største bonusutbetalingene tidligere denne måneden, etter at amerikanske myndigheter hadde brukt milliarder på å redde selskapet fra konkurs.
Pengene de nå gir fra seg, utgjør til sammen over 30 millioner dollar, opplyser Andrew Cuomo, justisminister i delstaten New York.
– Til dem som har gitt pengene tilbake, vil jeg si følgende: Dere har gjort det rette. Dere har gjort det dette landet nå trenger og krever, uttalte Cuomo mandag.
AIG rapporterte i fjerde kvartal i fjor et underskudd på 61,7 milliarder dollar – nesten 390 milliarder kroner. Intet selskap har noen gang tidligere i USAs historie tapt så mye penger i løpet av tre måneder. Tallene ble blodrøde til tross for at amerikanske myndigheter har brukt 170 milliarder dollar på å holde forsikringsgiganten i live.
Likevel mottok ledere i AIG til sammen 165 millioner dollar i bonuser i februar. Nyheten om utbetalingene har utløst raseri blant amerikanske politikere, og Representantenes hus har forsøkt å øke skattesatsen på denne typen bonuser til 90 prosent.
Andrew Cuomo sier han i stedet håper at flere av AIG-lederne vil velge å gi avkall på pengene frivillig. (©NTB)