Netanyahu innlagt på sykehus etter illebefinnende

Israels tidligere statsminister Benjamin Netanyahu (73) ble innlagt på sykehus etter å ha fått et illebefinnende onsdag. Israel har valg 1. november. Foto: Maya Alleruzzo / AP / NTB Les mer Lukk

Israels tidligere statsminister Benjamin Netanyahu ble innlagt på sykehus onsdag etter å ha blitt uvel på den jødiske helligdagen jom kippur.

Den israelske kringkasteren Kan melder at 72 år gamle Netanyahu ble takk til Shaarei Tezedek-sykehuset i Jerusalem etter å ha fått smerter i brystet mens han deltok på en seremoni i synagogen.

Lokale medier siterer sykehuset på at han har vært gjennom en rekke tester som ga normale resultater, men at han vil overnatte på sykehus for observasjon.

– Jeg føler meg bedre og takker alle for støtten og kjærligheten, skriver Netanyahu i en melding i sosiale medier. Sykehusinnleggelsen skjer mindre enn en måned før israelerne går til valgurnene for femte gang på fire år.

Valget 1. november handler, i likhet med de fire foregående, i stor grad om hvorvidt velgerne mener Netanyahu, som er anklaget for korrupsjon, er i stand til å styre.

Ut fra meningsmålingene ligger Netanyahus høyreparti Likud an til å bli størst, men det er uklart om partiets samarbeidspartnere vil gjøre det godt nok til å danne flertallsregjering.

Jom kippur, den helligste dagen i den jødiske kalenderen, feires med bønn og en 25 timer lang faste.