Twitter betaler milliardbeløp for angivelig misbruk av brukerinformasjon

Twitter må betale en milliardbot for det amerikanske myndigheter mener er misbruk av brukerinformasjon. Illustrasjonsfoto: Matt Rourke / AP / NTB Les mer Lukk

Twitter har gått med på å betale 150 millioner dollar i straff i et forlik over anklager om misbruk av brukerinformasjon.

Søksmålet ble fremmet av det amerikanske justisdepartementet, som mener selskapet har handlet i strid med retningslinjene til konkurransemyndigheten FTC.

Mer enn 140 millioner brukere ga mellom mai 2013 og september 2019 Twitter telefonnummer eller epostadresser for å styrke sikkerheten til kontoene sine med tofaktorautentisering, ifølge amerikanske myndigheter.

Samtidig lot Twitter selskaper bruke informasjonen til å målrette reklame, uten å informere brukerne om dette, ifølge FTC.

I tillegg til boten på 150 millioner dollar, som tilsvarer drøyt 1,4 milliarder kroner, vil selskapet innføre nye tiltak. Blant annet skal selskapets arbeid med personvern jevnlig evalueres fra uavhengig hold.

I tillegg må Twitter informere alle som opprettet bruker før slutten av 2019 om forliket, og om muligheter til å verne om brukerinformasjonen.