Britisk youtuber anholdt og avhørt i Kasakhstan

Den britiske Youtube-profilen Benjamin Rich, kjent som Bald and Bankrupt, ble anholdt og avhørt etter å ha besøkt et russiskkontrollert romsenter i Kasakhstan.

Rich lager reisevideoer og har spesialisert seg på tidligere sovjetstater. Han har 3,53 millioner følgere og samarbeider blant annet med norske Harald Baldr.

I et innlegg på Instagram skriver Rich at han ble avhørt av russisk politi i et par timer ettersom han hadde besøkt romfartssenteret i Bajkonur uten å betale avgiften som var påkrevd.

– Jeg har våknet opp til mange meldinger fra folk som spør om jeg er ok. Folk tror tydeligvis at jeg er i Gulag, skriver Rich.

Han understreker at han ikke ble pågrepet, men at han fikk en bot. Han sammenligner det han ble anklaget for med å gå på rødt lys.

Det russiske romfartsbyrået Roskosmos opplyste ifølge Reuters at Rich ble anholdt i Bajkonur. De la også ut bilde av visumet hans for å bevise dette. En hviterussisk kvinne ved navn Alina Tselijupa ble også anholdt.

Roskosmos-sjef Dmitrij Rogozin sa at Rich etterforskes for ulovlige handlinger, uten at det ble spesifisert hva det dreide seg om.