Danmarks justisminister går av

Justisminister Nick Hækkerup går av. Les mer Lukk

Danmarks justisminister Nick Hækkerup forlater regjeringen for å bli direktør i den danske Bryggeriforeningen, skriver han på Facebook.

Den 54 år gamle sosialdemokraten har tidligere vært forsvarsminister og helseminister. Han har vært justisminister siden 2019.

– Jeg er ytterst takknemlig for at Socialdemokratiet i alle år har gitt meg muligheten til å utgjøre en forskjell og flytte tingene i den retning jeg og vi sammen trodde på, skriver han blant annet på Facebook søndag kveld.

– I over 20 år har jeg vært politiker på heltid, som borgermester, folketingsmedlem og minister, og tiden har kommet for meg å gjøre en innsats på andre områder, skriver han videre.

Hækkerups far og farfar har også vært ministre i Danmark. En av Hækkerups siste handlinger som justisminister, var i forrige uke å skrive under på en omdiskutert avtale om at Danmark skal leie 300 fengselsplasser i Kosovo for innsatte som er dømt til utvisning. Folketinget har ennå ikke godkjent avtalen.

Han tiltrer i stillingen som direktør for Bryggeriforeningen 1. juni. I tillegg til å gå av som minister, vil han også trekke seg som medlem av Folketinget.

Neste folketingsvalg skal avholdes senest 4. juni 2023.