Vladimir Putins popularitet øker i Russland

Av respondentene i den ferske undersøkelsen mener 68 prosent at den «spesielle militæroperasjonen» har en vellykket utvikling. Les mer Lukk

Det viser en fersk meningsmåling.

Ifølge en fersk meningsmåling utført av det ikke-statlige Levada-senteret støtter 74 prosent av russerne krigen i Ukraina. Tallene viser også at støtten til Russlands president Vladimir Putin har økt siden krigen startet 24. februar.

Av respondentene i den ferske undersøkelsen mener 68 prosent den «spesielle militæroperasjonen» har en vellykket utvikling.

Dem som har minst tillit til den såkalte russiske suksessen befinner seg i aldersgruppen 18-24 år.

Tror på russisk seier

I Levada-senterets undersøkelse tror flertallet av de spurte, hele 73 prosent, krigen vil ende med russisk seier. 15 prosent tror ingen av sidene vil klare å vinne, men det nesten ikke er noen som tror på ukrainsk seier.

Over halvparten av de russiske respondentene (57 prosent) legger skylden på USA og Nato-landene for dødsfallene og ødeleggelsene i Ukraina. 17 prosent skylder på Ukraina, og bare syv prosent holder Russland ansvarlig.

Undersøkelsen ble utført på over 1600 russere i tidsrommet 21.-27. april. Utvalget består av by- og landbefolkning fra 18 år og oppover.

Betaler høy pris i Donbas

Fredag morgen meldte britisk etterretning at de russiske styrkene har måttet betale en øy pris for framrykkingen i Donbas, øst i Ukraina.

Britene hevder kraftig ukrainsk motstand har begrenset Russlands territorielle gevinst, og de russiske styrkene skal være påført betydelige kostnader.

– Kampene har vært særlig harde rundt Lysytsjansk og Sievjerodonetsk, og det er gjort forsøk på framrykking sør for Izium mot Slavjansk, heter det i den siste åpne vurderingen fra britisk etterretning.

Her kan du lese alt om krigen i Ukraina!