CNN: Eksplosjoner hørt i Kyiv

Ukrainske soldater bisto fredag med evakuering av sivile fra Irpin nordvest for Kyiv. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB Les mer Lukk

CNNs journalister i den ukrainske hovedstaden Kyiv sier de har hørt flere store eksplosjoner natt til lørdag. Samtidig pågår det kamper i utkanten av byen.

Det er uklart om det dreier seg om eksplosjoner fra russiske eller ukrainske angrep, melder CNN , men kanalens sjefkorrespondent Clarissa Ward beskriver eksplosjonene som «en endeløs strøm av tunge smell i distansen» og at det varte i flere minutter.

Natt til lørdag pågikk det fortsatt kamper i utkanten av hovedstaden. Lokale myndigheter opplyser at områder i byens nordlige utkant er det farligste stedet å oppholde seg, blant annet forstedene Bucha, Irpin og Hostomel, samt distriktet Vyshorod som ligger lenger nord for byen.

Kamper har også eskalert i Brovary på den andre siden av elva Dnepr øst for byen.

– Bekymringen nå er om russerne har til hensikt å omringe hovedstaden fullstendig, sulte ut byen og bombe den, med det endelige målet om å kaste president Volodymyr Zelenskyjs regjering, sier Ward.

Hun legger til at ukrainske styrker er til stede over alt i Kyiv.

– De har gravd forsvarsstillinger langs hovedveiene inn til byen, og de har lagt ut stridsvognfeller. Dette er nå en tungt befestet by. og selv om russiske styrker skulle klare å omringe den, kommer det til å bli en mektig kamp for dem å nå inn i byens sentrum, sier hun.

Byen har fortsatt ressurser, inkludert mat og medisin, i en eller to uker til, ifølge ordfører Vitalij Klitsjko.