Danmarks regjering ønsker munnbindkrav og økt bruk av coronapass

Danmarks helseminister Magnus Heunicke. Foto: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix / AP / NTB Les mer Lukk

Munnbind, coronapass og kortere gyldighet for negativ coronatest er blant tiltakene som regjeringen ønsker å innføre i Danmark.

Regjeringen følger dermed helsemyndighetens anbefaling og vil torsdag søke støtte i Folketingets epidemiutvalg til å innføre restriksjonene.

– Vi er nødt til å innføre utvidelse av bruken av coronapass og munnbind fordi ekspertene vurderer at det er nødvendig. Det er en annen epidemi vi nå har. Deltavarianten er langt mer smittsom, og det utfordrer oss. Derfor er vi nødt til å ta disse verktøy i bruk, sa helseminister Magnus Heunicke onsdag.

Bruk av munnbind på kollektivtransport og i butikker, samt framvising av gyldig coronapass på blant annet statlige arbeidsplasser, kollektivtransport og ved høyere utdanningsinstitusjoner, er noen av tiltakene som regjeringen foreslår.

De anbefaler også at en negativ coronatest skal ha kortere gyldighet. En hurtigtest kan være gyldig i 48 timer og en PCR-test i 72.

Grensen for antall deltakere på innendørs- og utendørsarrangementer med coronapass kan også bli halvert. Grensen ligger per nå på 200 innendørs og 2.000 utendørs.