Merkel kritiserer Hviterussland under Polen-besøk

Tysklands statsminister Angela Merkel, her med Polens statsminister Mateusz Morawiecki, er på sitt siste offisielle besøk i nabolandet Polen. Les mer Lukk

Tysklands statsminister Angela Merkel, på sitt siste besøk i Polen, fordømmer Hviterussland for å bruke flyktninger som pressmiddel mot Polen og andre EU-land.

Merkel appellerte i stedet til Hviterussland, og også til Polen, om å hjelpe mennesker i nød som er fanget i ingenmannsland i grenseområdet mellom de to landene.

Merkel er på det hun kaller sitt siste offisielle besøk i nabolandet, før hun går av som statsminister etter valget senere i høst.

På en pressekonferanse sammen med Polens president Mateusz Morawiecki lørdag kalte hun det uakseptabelt at Hviterussland gjennomfører slike «hybridangrep» ved å bruke mennesker som søker å komme seg til EU.

I løpet av besøket drøftet hun også en rekke andre saker, blant annet juridiske reformer som den polske regjeringen planlegger, men som EU er sterkt imot. Merkel sa hun håper striden kan løses gjennom dialog.