Afghansk kilde: Tre barn drept i amerikansk droneangrep i Kabul

Et kjøretøy som skal ha blitt ødelagt i søndagens droneangrep i Kabul. Foto: Khwaja Tawfiq Sediqi / AP / NTB Les mer Lukk

En afghansk kilde sier tre barn ble drept da USA utførte et droneangrep mot en bil med eksplosiver i Kabul. USA mener et angrep ble avverget.

USA har bekreftet at de utførte et droneangrep og sier det avverget en umiddelbar trussel. Pentagon har uttalt at de ikke har indikasjoner om at sivile liv gikk tapt, men at de gransker dette.

En afghansk tjenestemann som ikke vil bli navngitt av sikkerhetshensyn, sier at tre barn ble drept. Det underbygges av hva vitner på stedet forteller.

Ifølge vitnene var to biler som sto parkert i et boligstrøk nær flyplassen målet for angrepet. Naboen Karim sier at angrepet førte til en brann som gjorde det vanskelig å redde folk. Ahmaduddin, en annen nabo, sier han så flere døde barn. De to afghanerne bruker bare fornavnet.

– Det var røyk overalt og jeg fikk noen barn og kvinner ut, sier Karim.

Flere selvmordsbombere

Amerikanske myndigheter har ikke gitt nye kommentarer etter at disse opplysningene ble kjent.

Ifølge ikke navngitte tjenestemenn var det flere selvmordsbombere i kjøretøyet som ble angrepet og det ble opplyst at det var på vei til flyplassen. Trusselen om et angrep ble ansett som «eliminert» etter droneangrepet.

– Amerikanske styrker utførte et luftangrep i selvforsvar mot et kjøretøy i Kabul, og eliminerte en umiddelbar trussel fra IS-K, sier Bill Urban, talsperson for USAs sentralkommando.

– Betydelige sekundære eksplosjoner fra kjøretøyet indikerer at det var store mengder eksplosiver der, sier Urban.

IS-K er den afghanske grenen av ekstremistgruppa IS, som har tatt på seg ansvaret for terrorangrepet mot Kabuls flyplass torsdag.

Også en talsmann for Taliban bekrefter at et kjøretøy med minst en selvmordsbomber ble rammet i angrepet.

Det ble først meldt om et rakettangrep i en bygning like ved, men det viste seg å være droneangrepet mot kjøretøyene.

Advarte mot nye angrep

Torsdag ble flyplassen rammet av et terrorangrep som tok livet av rundt 180 personer, inkludert 13 amerikanske soldater. IS-K har tatt på seg ansvaret for angrepet.

Lørdag gikk USA til angrep og drepte det som skal ha vært to høytstående medlemmer av IS i Nangarhar-provinsen mot grensen til Pakistan.

USAs president Joe Biden har varslet gjengjeldelse etter angrepet, og advarte lørdag mot stor fare for et nytt terrorangrep.

Det pågår en omfattende evakueringsprosess fra flyplassen i Kabul. Norske myndigheter har varslet at prosessen er ferdig for Norges del, mens USA har sagt at de vil fortsette fram til tidsfristen tirsdag.

Det norske feltsykehuset på flyplassen i Kabul, som behandlet sårede etter terrorangrepet, er fortsatt operativt.