Toppmøtet i Genève: – Det skal ikke brytes brød

I denne villaen skal Russlands president Vladimir Putin og USAs president Joe Biden onsdag snakke i timevis sammen om en rekke vanskelige temaer i det som er deres første møte som presidenter. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB Les mer Lukk

Joe Biden og Vladimir Putin møtes i ettermiddag i Genève. Presidentenes opptil fem timer lange møte skal tilsynelatende verken inneholde pauser eller måltider.

– Det vil ikke brytes brød, sier en høytstående amerikansk tjenestemann, som ønsker å være anonym, til nyhetsbyrået AFP.

Møtet er ventet å vare i opptil fem timer, uten pauser eller måltider. Det er kun politikk som står på agendaen når presidentene i USA og Russland møtes i den historiske villaen Villa La Grange ved Genèvesjøen onsdag klokken 13.

4.000 personer er involvert i det massive sikkerhetsoppbudet rundt møtet, mens Putin og Biden skal snakke om omstridte temaer som blant annet fengslingen av Aleksej Navalnyj og styrkeoppbygging ved grensen mot Ukraina. Forholdet mellom USA og Russland er mer anspent enn på mange tiår.