Tokyo-børsen starter uken med oppgang

Handelen på Tokyo-børsen startet med oppgang mandag, drevet av optimismen fra fredagens amerikanske jobbtall. Foto: Koji Sasahara / AP / NTB Les mer Lukk

Nikkei 225-indeksen på Tokyo-børsen steg med på 0,74 prosent mandag som følge av sterke jobbtall fra USA før helgen som ga håp om økonomisk gjenreising.

Fredag viste ferske jobbtall fra USA at antall sysselsatte utenfor landbrukssektoren økte med 916.000 fra februar til mars. Det er den største økningen siden august.

Arbeidsledigheten falt fra 6,2 prosent til 6 prosent i samme periode. President Joe Biden hyllet bedringen i jobbmarkedet og sa at økonomisk gjenreising er innen rekkevidde, selv om veien til full økonomisk bedring er lang.

Mandag kunne optimismen også ses hos investorene, og ved handelsåpning steg Nikkei-indeksen 0,74 prosent til 30.076 poeng. Den bredere Topix-indeksen steg med 0,4 prosent til 1.979 poeng.

– Håp om bedring i USA veier opp for bekymringen for renteøkening, heter det i en vurdering fra Okasan Online Securities.

Investorer har uttrykt bekymring for at en rask økonomisk gjenreising kan føre til inflasjon og tvinge sentralbankene til å stramme inn pengepolitikken.

Markedet er allerede på et høyt nivå, og investorer vil være følsomme for tegn på overoppheting, la Okasan til.

De andre markedene i Asia, Australia, Filippinene, Hongkong, Kina, New Zealand og Taiwan, er stengt mandag på grunn av påskehøytiden og andre offentlige høytider.