Avis: Spionanklaget russer utvist fra Sverige

En ansatt ved Russlands ambassade i Stockholm er utvist fra Sverige, melder Dagens Nyheter.

Utvisningen er Sveriges svar på at Russland for noen uker siden utviste en svensk diplomat stasjonert i St. Petersburg, skriver avisa onsdag kveld.

Dagens Nyheter erfarer at mannen jobbet under dekke ved den russiske ambassaden og at svenske myndigheter er «overbevist om at den 35-årige mannen jobber for den russiske etterretningstjenesten».

Ifølge avisen forlot han Sverige sist lørdag, kort tid etter at han ble erklært persona non grata av det svenske utenriksdepartementet.

– UD kan bekrefte at medarbeideren har forlatt landet, skriver departementet til den svenske avisen.

I begynnelsen av februar utviste Russland diplomater fra Sverige, Polen og Tyskland fordi de angivelig skal ha deltatt i demonstrasjoner til støtte for regimekritikeren Aleksej Navalnyj.

Den svenske diplomaten som er utvist fra Russland, deltok i en demonstrasjon i St. Petersburg 23. januar, ifølge russiske myndigheter. Svenske myndigheter sier diplomaten kun observerte protesten.

Tidligere i uken ble en 47 år gammel svensk konsulent tiltalt for å spionere for Russland. Mannen skal angivelig ha solgt informasjon om selskapene Volvo og Scania til Russland. Det har satt Sveriges sikkerhet i fare, ifølge påtalemyndigheten.