Flytypen Boeing 777 settes på bakken etter motorbrann i Denver

Broomfield-politiet publiserte bilder på Twitter lørdag som viste flydeler ligge foran et hus. Foto: Broomfield Police Department via AP / NTB Les mer Lukk

Amerikanske luftfartsmyndigheter (FAA) varsler umiddelbare undersøkelser av flytypen Boeing 777 etter at et fly nødlandet i Denver med store motorproblemer.

United Airlines' flygning fikk problemer med den høyre motoren kort tid etter avgang fra Denvers internasjonale lufthavn lørdag. Motoren tok fyr, og deler falt ned i et boligområde. Flyet skulle til Honolulu.

– Vi har gjennomgått all tilgjengelig sikkerhetsinformasjon etter hendelsen, melder FAA i en uttalelse søndag.

Konklusjonen er at bladene på flyets Pratt & Whitney PW4000-motor skal undersøkes nærmere. Disse bladene brukes kun på flytypen Boeing 777.

United Airlines varslet kort tid etter at 24 fly med samme motor umiddelbart settes på bakken for å være på den sikre siden.

Flyprodusenten Boeing anbefaler samtidig at bruken av flytypen 777 med samme type motor innstilles, skriver Reuters. I alt 69 fly var i drift, mens 59 fly sto parkert på grunn av den reduserte flytrafikken, ifølge Boeing.

Flytypene 777–200 og 777–300 som er påvirket, er eldre fly som de fleste flyselskaper holder på å fase ut.

Det japanske samferdselsdepartementet har beordret Japan Airlines (JAL) og All Nippon Airways (ANA) om å sette sine 777 med P & W4000-motor på bakken.

Departementet opplyser at et fly av denne modellen fra JAL måtte returnere til Tokyo internasjonale flyplass i starten av desember på grunn av en motorfeil. Flyet var 26 år gammelt, samme alder som flyet som var involvert i helgens hendelse i Denver.