Barretts demokratiske støttespillere vil ikke stemme for henne denne gangen

Den demokratiske senatoren Tim Kaine, som stemte for Amy Coney Barrett da hun var innstilt til den føderale ankeretten i 2017, vil ikke stemme for henne denne gangen. Foto: Susan Walsh,Pool/AP/NTB Les mer Lukk

Donald Trumps valg til ny høyesterettsdommer får trolig ingen demokratiske stemmer når hun skal godkjennes av senatet, selv om hun har fått det tidligere.

Barrett regnes som en tydelig konservativ dommer, men da hun var innstilt til den føderale ankeretten i 2017 var det flere demokrater som stemte for henne.

To av dem sitter i senatet som nå skal ta stilling til om Barrett skal fylle den ledige plassen i høyesterett. Ingen av dem planlegger å stemme for henne denne gangen. De viser til at det skal holdes valg i november.

– Å haste gjennom en bekreftelse før det amerikanske folket har fått sagt sin mening ville vært uforsvarlig, sier senator Tim Kaine, som støttet Barrett i 2017.

Hans kollega Joe Manchin, som også stemte for Barrett i 2017, er enig.

– Jeg kan ikke støtte en prosess som risikerer å skape et større skille i det amerikanske folk på et tidspunkt der vi desperat trenger å samles, sier han.