USA: Remdesivir gis til flere koronapasienter

Stephen Hahn, lederen for det amerikanske legemiddelverket og mattilsynet FDA, sier bruken av Remdesivir har potensial til å hjelpe enda flere koronapasienter. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Det amerikanske legemiddelverket og mattilsynet FDA tillater nå bruk av det eksperimentelle legemiddelet Remdesivir til flere koronapasienter.

Det opplyser legemiddelfirmaet Gilead Sciences, som viser til at FDA har utvidet sin nødgodkjennelse for bruk av Remdesivir. Fram til nå har legemiddelet, som ble utviklet som en ebolamedisin, blitt brukt på pasienter som er alvorlig syke av covid-19.

Den nye godkjennelsen gjelder uansett grad av symptomer, ifølge legemiddelverket FDA.

Gilead har søkt FDA om å få godkjent Remdesivir og selge det under navnet Veklury. Selskapet sier utvidelsen av nødbruken av medisinen kommer som følge av positive resultat fra en føderal studie og en studie fra legemiddelselskapet selv.

– Data viser at denne behandlingen har potensial til å hjelpe enda flere pasienter som sliter med effekten av dette ødeleggende viruset, sier FDA-sjef Stephen Hahn.