Mange tidligere klager mot drapssiktet politimann

Den tidligere politimannen Derek Chauvin, som er siktet for forsettlig drap etter en pågripelse i Minneapolis, har tidligere mottatt hele 18 klager mot seg. Foto: AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Politimannen Derek Chauvin, som er pågrepet for forsettlig drap på afroamerikaneren George Floyd i Minneapolis, har fått mange klager mot seg tidligere.

Ifølge politiet i Minneapolis er det mottatt 18 tidligere klager mot Chauvin, men det er ikke opplyst hva disse klagene gikk ut på, ifølge CNN.

To av klagene har imidlertid resultert i disiplinærstraff, men det er heller ikke kjent hvilken straff det var snakk om. Mye tyder på at han bare fikk en reprimande.

Tre andre politifolk deltok også i den brutale pågripelsen av Floyd og har i likhet med Chauvin fått avskjed i politiet.

Den ene av dem hadde fått seks klager mot seg, og den ene klagen er fortsatt under etterforskning. De fem andre klagene er henlagt, uten disiplinære tiltak.

De to øvrige politifolkene hadde ikke fått noen klager mot seg, ifølge politiet i Minneapolis.

Pågripelsen av den 46 år gamle afroamerikaneren George Floyd, som døde kort tid etter, har utløst store demonstrasjoner og opptøyer i en rekke amerikanske byer.