Politiet undersøker likfunn utenfor Landskrona i Sverige

LANDSKRONA, SVERIGE 20200125. Polis på plats vid Lundåkrabukten utanför Landskrona, där en en död person flutit iland på lördagsförmiddagen. Fyndplatsen har spärrats av. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix Les mer Lukk

Politiet undersøker funnet av det som kan være en død person ved Landskrona i Sverige. Funnet er gjort nær stedet der en kvinne fra Bergen forsvant julaften.

Den døde personen fløt i land ved Lundåkrabukten mellom Landskrona og Barsebäckshamn i Skåne, skriver Expressen.

Politiet ble varslet om funnet klokken 10.30 lørdag morgen.

Politiet arbeider på stedet, men er foreløpig tilbakeholden med opplysninger.

– Vi er usikre på om det er et menneske som har flytt i land. En del teknisk arbeid og undersøkelser på stedet gjenstår, sier politiets pressetalsperson Patric Fors til VG.

Redningstjenesten bekrefter at de har hentet opp en person fra sjøen.

– Vårt personale tok på seg livsdrakter og brakte kroppen i land. Nå skal politiet ta over og identifisere personen, sier Torbjörn Krokström i Redningstjenesten sør til Expressen.

Han sier videre at det ikke er mulig å si noe om kjønn og alder på personen som er funnet.

Den savnede norske kvinnen var julaften sammen med en mann på en pub i Landskrona i Skåne. Hun ble sist sett i 22-tiden ved kaien Skeppsbron, der en del skyssbåter legger til.

Politiet mener hun forsvant en gang i tidsrommet fra klokka 22 julaften til morgenen første juledag. Hun ble meldt savnet ved middagstider første juledag.