Erdogan åpner for å sende styrker til Libya

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at han vil sende militære styrker til støtte for den internasjonalt anerkjente regjeringen i Libya. Foto: AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at Tyrkia vil innfri Libyas forespørsel og sende militære styrker til Tripoli.

Erdogan sa torsdag at den FN-støttede regjeringen i Libya har bedt Tyrkia sende militære styrker for å hjelpe myndighetene i Tripoli med å forsvare byen mot en offensiv fra rivaliserende styrker.

Han sa at den tyrkiske regjeringen vil svare positivt på forespørselen, og at dette blir vedtatt i nasjonalforsamlingen allerede neste uke.

Erdogan uttalte seg etter at nasjonalforsamlingen torsdag godkjente en sikkerhets- og samarbeidsavtale med regjeringen i Tripoli. Men det trengs et nytt vedtak for å sende militære styrker.

Opprørsstyrkene til general Khalifa Hifter, som har kontroll over den østlige delen av landet, har siden april gjennomført en offensiv mot regjeringen i Tripoli.

Offensiven stanset etter hvert opp, men i de siste ukene har Khalifas styrker igjen begynt å skyte mot byen Misrata, vest for Tripoli.

Den internasjonalt anerkjente regjeringen som ledes av statsminister Fayez Sarraj, får hjelp av Tyrkia, Qatar og Italia, mens Khalifa blant annet støttes av Egypt, Saudi-Arabia, Russland og Frankrike.