Israel stoppet rakettangrep fra Gaza

Israels statsminister Benjamin Netanyahu advarer avsenderen av raketten og skriver at den som står bak, bør pakke sammen sine eiendeler. Foto: Gali Tibbon / Pool via AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Israels statsminister Netanyahu måtte forlate scenen under et valgkamparrangement i Ashkelon da en rakett ble avfyrt fra Gaza, ifølge lokale myndigheter.

Ifølge CNN ble Benjamin Netanyahu geleidet av scenen to minutter etter at valgkamparrangementet startet.

Publikum fikk beskjed om at det var «kode rød» i Ashkelon grunnet en innkommende rakett, men at det ikke var grunn til bekymring. Omtrent tolv minutter senere var Netanyahu tilbake på scenen.

Det israelske militæret sier at raketten ble avskåret av deres rakettforsvarssystem Iron Dome.

Advarsel

En lignende hendelse skjedde i september da Netanyahu deltok på et valgkamparrangement nær Ashdod. Angrepet antas å være årsaken til Israels likvidering av en av lederne i Islamsk hellig krig, Baha Abu al-Ata.

– Han som sist skjøt, er ikke lenger med oss. Hvem enn som skjøt denne gangen, bør pakke sammen sine eiendeler, skriver statsministeren på Twitter onsdag.

Senere samme dag opplyser det israelske militæret at deres jagerfly har truffet «flere Hamas-terrormål» i Gaza.

Ingen har så langt tatt på seg skylden for rakettoppskytingen.

Økt spenning

I november var det økt spenning og konflikt mellom Israel og gruppen Islamsk hellig krig (Jihad) på Gazastripen. Over 36 palestinere ble drept og rundt 450 raketter ble skutt fra Gazastripen mot Israel.

Hamas har kontrollert Gaza siden 2007.

Israel holder gruppen ansvarlig for alle rakettangrep fra enklaven.