Moren til Devin Langford (13) ble drept – nå forteller han om den grusomme opplevelsen

Your browser doesn't support HTML5 video.

13-åring overlevde skyteangrep - mistet mor og to brødre Les mer Lukk

Ni amerikanere ble drept i et bakholdsangrep i Mexico, deriblant moren til 13 år gamle Devin Langford. – Hun forsøkte å be til gud, forteller gutten.

– Hun forsøkte å be til gud og hun forsøkte å få bilen til å starte slik at vi kunne komme oss bort derfra, sier Devin Langford til ABC Good Morning America.

For litt over en uke siden ble amerikanske mormonere utsatt for bakholdsangrep i Mexico. Ni mennesker mistet livet, deriblant Devins mor Dawna og to brødre Trevor (11) og Rogan (2). I alt mistet seks barn livet i overfallet. De to yngste et tvillingpar på åtte måneder. Den ene bilen ble satt fyr på, mens fire barn og deres mor fortsatt befant seg i bilen. I alt åtte barn overlevde angrepet.

Utropt til helt

– De begynte å skyte mot bilene. Det var mange kuler, forteller Devin. I etterforskningen er det blitt stadfestet at det ble avfyrt 200 skudd mot bilene mormonerne satt i. Han mener gjerningspersonene hadde lange våpen, trolig rifler, og de var maskerte.

Devin er i etterkant blitt utrop til helt. Han gikk i overkant av 22 kilometer for å få hjelp etter å ha gjemt sine skadde søsken i buskene og dekket dem til slik at de ikke kunne ses av gjerningsmennene.

– Det eneste jeg tenkte på var at jeg måtte skaffe hjelp. De andre blødde, så det hastet.

– Sønnen min er en helt fordi han risikerte livet sitt for sine brødre og søstre, sa faren David i et annet intervju med den amerikanske tv-stasjonen.

Må flytte

Det siste moren Dawna sa til sin eldste sønn var at han måtte komme seg i dekning, mens hun forsøkte å få bilen til å starte.

– Jeg ble ikke truffet, og etter å ha gjemt søsknene mine begynte jeg å gå. Underveis søkte jeg dekning slik at ingen kunne forfølge meg.

Selv om familien er amerikanske statsborgere har de bodd i det mormonske samfunnet La Mora på grensen til USA. Mormonerne flyttet til området rundt 1890. Noen av dem for å leve i polygami, eller flerkoneri.

Devin og familien er ifølge ABC ikke en del av mormonersamfunnet i Mexico. Devins far har vokst opp i området og forteller om et paradis for barn før kartellene kom til området. Etter angrepet, vil han ikke lenger bo der.

– Det var en blodig massakre, sier faren i intervjuet. – Jeg har mistet min kone og to av barna mine. Nå må vi flytte - uten egentlig å ha et sted å dra til.