Tre siktet for spionasje mot Twitter-brukere kritiske til Saudi-Arabia

To tidligere ansatte i Twitter er sammen med en tredje person siktet for å spionert på dissidenter og andre på oppdrag fra kongefamilien i Saudi-Arabia, opplyste amerikanske justismyndigheter onsdag. Foto: Matt Rourke/ AP/ NTB scanpix Les mer Lukk

To tidligere ansatte i Twitter og en tredje person er siktet for å ha spionert på personer som har vært kritiske til kongefamilien i Saudi-Arabia.

Det er amerikanske myndigheter som har siktet to saudiarabiske og en amerikansk statsborger.

De tre skal ha samarbeidet om å avdekke personopplysninger fra Twitter-kontoer tilhørende dissidenter, på oppdrag fra regjeringen i Riyadh og kongefamilien i Saudi-Arabia, opplyser det amerikanske justisdepartementet.

En av de tre siktede har bånd til kongefamilien i Saudi-Arabia. De tre skal ifølge siktelsen ha hatt kontakt med en ikke navngitt saudiarabisk tjenestemann. Denne jobbet på oppdrag fra det som i rettsdokumentene omtales som «Kongefamiliemedlem-1». Ifølge avisa The Washington Post dreier dette seg om Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman.

– Den foreløpige siktelsen går ut på at saudiarabiske agenter har gått inn i Twitters interne systemer for å hente ut personlig informasjon om kjente saudiarabiske kritikere og tusenvis av andre Twitter-brukere,» sa den amerikanske statsadvokaten David Anderson.