Minst 40 drept i to angrep i Mali

15 jihadister og 25 soldater ble drept under angrepene mot to militærbaser i sentrale Mali natt til mandag. I tillegg er rundt 60 soldater savnet.

Sammenstøtene fant sted etter at jihadister gikk til angrep mot to militærleirer i Boulkessi og Mondoro nær grensen mot Burkina Faso, ifølge en uttalelse fra den maliske regjeringen tirsdag.

I tillegg til 25 soldater og 15 jihadister er bekreftet drept, er rundt 60 soldater savnet og hæren har mistet mye utstyr i angrepet, opplyser myndighetene. Det er ikke opplyst om antall sårede etter angrepene.

Ifølge en person med tilknytning til den regionale antiterrorstyrken i Mali, kjent som G5 Sahel Joint Force, skal jihadistgruppen Ansarul Islam ha angrepet militærbasene natt til mandag.

Gruppen ble etablert nær grensen til Mali i desember 2016 og har sverget troskap til terrorgruppen al-Qaida i det islamske Maghreb (AQUIM).

Jihadistiske, islamistiske ekstremister og kriminelle grupperinger er et stort problem i avsidesliggende områder i Mali, der også etniske konflikter er en stor utfordring.