Motorsykkel skapte kaos i New York

Times Square-kaos etter skuddlyder: – Det folk følte var altfor ekte

Det brøt ut panikk i New York da en motorsykkel lagde en skuddlignende lyd bare to dager etter masseskytingene som tok 31 liv i USA. – Ingen skal måtte leve i konstant frykt for væpnet vold, sier byens borgermester.

Det vakte panikk ved Times Squre i New York da lyden fra en ettertennende motorsykkel ble mistolket som skudd tirsdag kveld. Store folkemengder satte seg i bevegelse, og det ble rapportert om folk som ble løpt ned.

Det høye smellet, fra det som altså senere viste seg å være en motorsykke, skremte turister og promenerende til å storme inn i omkringliggende restauranter og teaterlokaler.

Den falske alarmen sendte folk i retning Shubert Theatre, der mange banket på dørene for å komme inn. Forestillingen som var å se der den kvelden, «To Kill a Mockingbird», ble forstyrret av levenet som rokket teateret.

– Vi stoppet showet vårt i kveld på grunn av en ettertennende motorsykkel feiltatt for å være en bombe eller en skyting. Skrikende sivile prøvde å storme teateret vårt for trygghet. Publikum begynte å skrike og rollebesetningen flyktet fra scenen. Dette er verden vi lever i. Dette kan ikke være vår verden, skriver rollebesetningsmedlem Gideon Glick på Twitter.

Les også: Amerikanerne i avsky etter at politiet i Texas leide svart mann i tau

– Hørtes ut som pistolskudd

Politiet mottok mange nødanrop fra panikkfylte mennesker som var vitne til den falske alarmen i New York.

– Det er ingen aktiv skytter ved Times Square. Ettertenning av motorsykler som passerte hørtes ut som pistolskudd. Vi mottar flere 911-samtaler. Ikke få panikk. Times Square-området er veldig trygt! skriver New York-politiet på Twitter.

Les også: Trump knytter massedrap til mental sykdom

– Urovekkende tider

New Yorks borgermester, Bill de Blasio gjentar opplysningene politiet gikk ut med på Twitter.
– Men det folk følte var altfor ekte. Ingen skal måtte leve i konstant frykt for væpnet vold, skriver de Blasio på Twitter.

– Dette har vært urovekkende tider – og det er normalt å føle på angst akkurat nå, skriver han i en tweet like etter.

Hendelsen ved Times Square kommer bare dager etter at to brutale masseskytinger hadde rammet landet. 22 mennesker mistet livet under skytingen i El Paso i Texas, og ni andre under en annen skyteepisode i Dayton i Ohio, under et døgn senere.

Les også: Trump møtt av demonstranter i Dayton og El Paso