Amerikansk tenåring pågrepet for drap på politimann i Roma

Mange hadde lørdag lagt ned blomster utenfor politistasjonen der Mario Cerciello Rega jobbet i Roma. Les mer Lukk

To amerikanske tenåringer er varetektsfengslet i Italia etter at den ene av dem erkjente å ha drept en politimann i Roma med kniv, ifølge politiet.

Mario Rega Cerciello (35) ble stukket åtte ganger med kniv da han og en kollega tidlig fredag morgen forsøkte å pågripe to amerikanere som var mistenkt for tyveri. Cerciello døde av skadene.

35-åringen hadde akkurat kommet hjem fra bryllupsreise, og drapet har fått stor oppmerksomhet i Italia. Det ble først hevdet at nordafrikanere var mistenkt for drapet, og Italias innenriksminister, Matteo Salvini fra ytre høyre, valgte å stemple drapsmennene som «drittsekker».

Senere fredag opplyste politiet at de hadde pågrepet to amerikanske tenåringer mens de var i ferd med å sjekke ut av et hotell i Roma og fly hjem.

En 19-åring og en 18-åring fra San Francisco ble begge varetektsfengslet lørdag. 19-åringen har ifølge politiet erkjent å ha stukket Cerciello med kniv, men sier han ikke visste at offeret var politimann fordi han var kledd i sivil. Den drapssiktedes advokat sier klienten var taus under fengslingsmøtet lørdag ettermiddag.

I en uttalelse fra politiet heter det at amerikanerne også har innrømmet et vesketyveri, og at de prøvde å presse den italienske eieren til å betale dem 100 euro og et gram kokain for å få tilbake veska.

Han varslet politiet, og da de to betjentene gikk for å pågripe amerikanerne, gikk en av dem til angrep med kniv. De to tenåringene har sagt til politiet at mannen de stjal fra, hadde solgt dem aspirinpulver i stedet for kokain, opplyser politikilder til italienske medier. De skal ha trodd at politimennene var venner av den påståtte doplangeren og fått panikk.