Irans leder kaller fredsplan et stort svik

Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei advarer andre land mot å støtte USAs varslede fredsplan for Midtøsten. Foto: AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei kaller USAs varslede fredsplan for Midtøsten «et stort svik mot den islamske verden». 

Khamenei advarer i klare ordelag andre land i Midtøsten mot å støtte fredsplanen, som president Donald Trumps svigersønn og rådgiver Jared Kushner har brukt to år på å utarbeide.

Foreløpig har ingen sett fredsplanen, som Trump ubeskjedent nok har omtalt som «århundrets avtale». Senere i måneden har imidlertid Kushner invitert til konferanse Bahrain, der han ifølge Det hvite hus skal presentere deler av planen.

Trumps svigersønn:Palestinerne er ikke i stand til å styre seg selv

Palestinerne og flere arabiske stater vil boikotte konferansen, og Irans øverste leder advarer andre mot å stille.

– Hensikten med denne konferansen er å virkeliggjøre USAs forræderske og feige plan for Palestina, som de kaller århundrets avtale, sa Khamenei i en TV-tale onsdag.

– Århundrets avtale vil med Guds hjelp aldri bli satt ut i livet. Dette er et stort svik mot den islamske verden. Vi håper at lederne i Saudi-Arabia og Bahrain innser hvilken hengemyr de nå tråkker i og hvor skadelig det vil bli for dem i framtida, sa han.

Trump: Ikke ute etter regimeskifte i Iran

Mulla Krekar: – Hvis det blir krig mellom Iran og USA, støtter jeg Iran