Skuespiller Loughlin erkjenner ikke skyld i collegeskandalen

Skuespiller Lori Loughlin og ektemannen til venstre, klesdesigner Mossimo Giannulli, her på vei inn i den føderale retten i Boston 3. april. Arkivfoto: Steven Senne / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Skuespiller Lori Loughlin erkjente ikke skyld mandag da hun sto anklaget for å ha betalt for å få barna sine inn på et prestisjeuniversitet.

Den amerikanske skuespilleren og hennes ektemann, klesdesigner Mossimo Giannulli, er anklaget for hvitvasking av en halv million dollar i forbindelse med at de skal ha ønsket å få døtrene sin inn på et universitet i California. De frafalt retten til å møte for dommeren og få anklagene formelt lest opp for seg og sendte inn sin innstilling til via dokumenter lagt fram i retten av deres advokater.

Loughlin og Giannulli er begge tiltalt for å ha betalt 500.000 dollar, snaue 3 millioner kroner, for å sikre sine to døtre plass i rolaget til University of Southern California til tross for at ingen av jentene drev med roing.

Paret er to av 50 velbemidlede foreldre som er siktet i collegeskandalen, der også skuespiller Felicity Huffman er blant de tiltalte. Hun har for øvrig erkjent å ha betalt 15.000 dollar for å gi datteren bedre karakter på en opptaksprøve til et universitet.