Midt i et stappfullt museum stjeler han kunstverket

Your browser doesn't support HTML5 video.

Midt i et stappfullt museum stjeler han kunstverket Les mer Lukk

Overvåkningsbilder viser hvordan den frekke tyven rolig plukker med seg et maleri og går ut midt i åpningstiden til et berømt kunstgalleri i Moskva.

Russisk politi har nå pågrepet mannen mistenkt for å ha stått bak det som beskrives som et av de frekkeste kunsttyveriene i Russlands nyere historie, skriver den engelskspråklige avisen The Moscow Times.

Tyveriet skjedde søndag ettermiddag på Tretjakovgalleriet i Moskva, et av Russlands mest kjente kunstmuseer.

En overvåkningsvideo viser hvordan den frekke tyven rolig går bort til veggen og nonchalant plukker med seg et maleri av den anerkjente gresk-russiske landskapsmaleren Arkhip Kuindzji (1842-1910).

Deretter går tyven rolig ut gjennom et rom fullt av besøkende og forsvinner ut av galleriet, uten at noen ser ut til å legge merke til hva som egentlig skjer.

Les også:Arvinger av stjålet kunst fra krigen funnet ved hjelp av slektsgransking

Verdt millioner

Det stjålne maleriet, «Ai Petri, Krim» skal ifølge statlig russisk fjernsyn være verdt rundt en million dollar, tilsvarende rundt 8,5 millioner norske kroner. Maleriet skal likevel ikke ha vært forsikret for mer enn 200.000 dollar.

Mannen som mistenkes for å ha stjålet maleriet er ifølge russisk media en 32-åring fra Krim som innrømmet forholdet etter å ha blitt forelagt overvåkningsvideoen av tyveriet, skriver The Moscow Times.

Den 32 år gamle tyven ble funnet av russisk politi i en kjeller utenfor sentrum av Moskva kort tid etter tyveriet ble oppdaget, hvorpå han viste hvor han hadde gjemt maleriet. Det skal ikke ha kommet til skade.

Les også:Studenter hadde verdifullt Munch-bilde på do

– Idiotisk

Ifølge politiet hadde mannen lagt ut bildet til salgs på en populær markedsplass på nett for rundt 2,5 millioner russiske rubler (315.000 kroner). Nedbetaling av gjeld hevdes å være motivet.

Om man skulle rangere de mest idiotiske tyveriene i det 21. århundre, så fortjener mannen i hvert fall en hederlig omtale, sier Vladislav Kononov, en talsperson for det russiske kulturdepartementet, i en kommentar.

Your browser doesn't support HTML5 video.

Frekk tyv gjemte TV under kjolen