VG: Nordmann del av stort narkotikanettverk i Australia

Illustrasjonsfoto: Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix Les mer Lukk

En 29 år gammel norsk statsborger bosatt i Australia knyttes til et stort narkotikanettverk i Australia, ifølge VG.

Nordmannen er ifølge avisa en av 28 personer som er tiltalt for over 100 narkotikarelaterte lovbrudd. Nettverket har operert på den australske østkysten.

29-åringen er tiltalt for seks brudd på narkotikaloven, hvor tre av dem anses som svært grove, opplyser presseansvarlig hos Brisbane Magistrates Court til VG. Han er også tiltalt for tre tilfeller der politiet mener han har anskaffet seg eiendeler med penger som stammer fra kriminell virksomhet.

De 28 personene ble pågrepet over en periode fra januar i 2017 til juni i år. Nordmannen har sittet i varetekt siden 7. september og ble pågrepet da han var ute mot kausjon etter et annet narkotikabrudd i delstaten Queensland. Kjæresten hans skal også være blant de pågrepne.

Under operasjonen beslagla australsk politi narkotika til en verdi av over 1 million australske dollar, cirka 6 millioner norske kroner. Politiet beslagla cannabis, MDMA og kokain.

Det ble også beslaglagt nesten 15 millioner kroner i kontanter, 15 biler, smykker og datautstyr i operasjonen som bar navnet Operation Papa Argyle.